ATHENA

ATHENA ® is een softwareapplicatie onder AutoCAD, dat speciaal is ontwikkeld voor het construeren van raam- en gevelconstructies. ATHENA ondersteunt het tekenwerk met handige routines, uitgebreide bibliotheken van systeemproducten, alsmede verankerings- en bevestigingsmiddelen.
ATHENA omvat zowel en 2D- als een 3D-module.

Met de 3D-module worden ruimtelijke constructies (glaskappen, serres e.d.) snel geconstrueerd op basis van een draadmodel en de aan de constructie toegekende bouwgroepen (profielsamenstellingen). Nadat de gehele constructie door ATHENA is doorgerekend resulteert de output, bestaande uit: stuklijsten, zaagstaten, vulelementen (glas-staten incl. gemaatvoerde modelruiten en (model)panelen).

Met de 3D-plaatmodule worden plaat-uitslagen vervaardigd aan de hand van de maatvoering en de geconstrueerde doorsneden (randbewerkingen).

De constructeur/ontwerper van gevelconstructies wordt door ATHENA ondersteund middels statische en bouwfysische rekenmodules. Zo kunnen snel analyses worden uitgevoerd van de statische eigenschappen (buigspanning en doorbuiging) van gevelstijlen en –regels.

Met flixo - de geïntegreerde bouwfysische Eindige Elementen Module- kunnen getekende ATHENA-details eenvoudig en snel worden getoetst op de belangrijkste thermische prestaties: temperatuurverloop en dauwpuntsanalyse.

De output van de statische en thermische analyses kunnen in de tekening worden weergegeven!

Met ATHENA vervaardigde geveldetails worden gekenmerkt door de hoge kwaliteit van het tekenwerk en door ATHENA gegenereerde informatie.

Met ATHENA worden aanzienlijke besparingen bereikt op de kosten van het tekenwerk, terwijl middels ingebouwde routines wordt voorkomen dat maatfouten worden gemaakt.

Wilt u meer weten van ATHENA? Kijk dan op www.cad-plan.com

De actuele ATHENA-brochure (PDF)